top of page

Haal de natuur in huis

In een 22 jaar oude Suzuki Swift reed ik in m'n eentje 1100 kilometer om de Glacier Blanc te beklimmen. Een hiketocht die ik als klein meisje met mijn wijlen vader graag deed. Ik wilde deze tocht doen om de dood van mijn stoere papa een plekje te geven, maar ook de dood van mijn moeder die een jaar voor hem overleed. Ik nam haar analoge fotocamera's mee om deze bijzondere soloreis vast te leggen.

Eenmaal op de glacier hoorde ik een luid gedonder van een naderende lawine. Letterlijk bevroren van angst bleef ik stilstaan. Ik weet nog dat ik dacht: ‘are you f*cking kidding me?’ Gelukkig bleef een enorme sneeuwstorm uit en maakte ik me  zo snel mogelijk uit de voeten en nam een besluit: ik ga nu m’n leven leiden precies zoals ik het wil! Het voelde alsof de berg even als een vader tot me had gesproken en grommend had gezegd, waar is die Chantal die altijd wist wat ze wilde. Keer om en ga je ding doen.

'Adventure starts when you go outside'. Als ik naar de foto’s van dit avontuur bij mij thuis aan de muur kijk, krijg ik altijd per direct zin om er weer op uit te trekken. Haal de natuur in huis en trek er ook zo nu en dan lekker op uit en leg je eigen avontuur in woord en beeld vast!

bottom of page