Proloog
,,Ik wil nog niet dood,'' zei mijn moeder (45 jaar) met een verbitterd gezicht op haar sterfbed. ,,Nu jullie groot genoeg zijn, is mijn tijd gekomen om te leven.'' Ik herinner me dit moment, inmiddels 12 jaar geleden, als de dag van gisteren. En nog altijd draait m'n maag ervan om. Een jaar en 13 dagen later zou mijn vader zichzelf van het leven beroven. Ontevreden over zijn leven. Na hem 5 jaar lang niet te hebben gezien, zag ik hem met een verbitterd gezicht terug in zijn kist. De vrolijke man zoals ik hem in mijn jeugd had gekend, was in geen velden of wegen te bekennen. 

 

Doordat mijn ouders op jonge leeftijd stierven, was ik jaren bang om ook niet oud te worden. Gek genoeg ging ik naar die angst leven en leefde ik daardoor een gejaagd leven vol stress, slechte voeding en weinig beweging. Geluk kocht ik. Door de komst van mijn dochter ging mijn leven op de rem. De rust en versimpeling van mijn leven deed me dusdanig goed, dat ik besloot de tijd te nemen om eens goed uit te zoeken wat ik wilde van dit leven. Met een schrift en analoge camera legde ik maandenlang dagelijks mijn leven vast. Ook vertrok ik vorig jaar richting de bergen om er een week lang alleen te verwilderen. Even niks en niemand om me heen. Moeder natuur bleek de perfecte plek om te helen en ik vond er ook mijn eigen (berg)pad terug. Na die solotrip ging de knop om en besloot ik niet meer bang te zijn om te sterven, maar 'bang' om niet het leven te leiden dat ik wilde.

Over

Chantal Lindsen (1984) woont in Rotterdam en schrijft over haar avontuurlijke leven samen met haar dochtertje Roos. Een uniek verhaal in woord (handgeschreven) en beeld (analoog) van een alleenstaande hoogsensitieve moeder over verlies, rouw, helen, liefde, loslaten, spiritualiteit, gezondheid, creativiteit, leren durven vertrouwen op je intuïtie, terugkeren naar moeder natuur en bovenal terugkeren naar jezelf. Naar je Iki(gai). Want haar motto is: ''Wees geen eenheidsworst, maar volg je eigen pad.'' De lijfspreuk van haar vader die ze 11 jaar na zijn overlijden, heeft omarmd.

Nawoord

Na haar hbo studie Communicatie werkte Chantal Lindsen 5 jaar op een communicatie-afdeling en daarna 3 jaar bij een reclamebureau. In 2011 begon ze als freelance journalist voor onder meer het AD-Rotterdams Dagblad en maakte voornamelijk verhalen over Rotterdammers die hun eigen pad volgen. Geinspireerd door al die verhalen besloot ze begin 2020 het roer om te gooien. Ze stapte uit haar comfortzone door niet alleen andermans verhalen meer op te tekenen, maar ook die van haarzelf.

Over

IMG_9162.JPG

Expertise

Schrijven

Analoge fotografie

Ikigai-filosofie