top of page

'Ik voel bergen liefde als ik in de natuur ben'


Merkwaardig genoeg ben ik door het overlijden van m'n ouders op een pad beland dat ik nooit van z'n levensdagen had verwacht. Een pad dat heeft geleid naar de verkoop van m'n natuurfoto's al dan niet voorzien van mijn eigen gedichten over verwilderen en creëren die ik met de hand op m'n foto's schrijf. Dat het leven niet altijd zo loopt zoals verwacht, weet ik als geen ander. Maar dat ik mijn foto's zou gaan verkopen die ik schoot tijdens een bergwandeltocht om mijn ouders te herdenken..nee die had ik zeker niet zien aankomen. ik ging letterlijk en figuurlijk door een diep dal om vervolgens zoveel moois op mijn pad tegen te komen. En dat heb ik allemaal vastgelegd met de analoge camera die ik van mijn wijlen moeder erfde.


Met mijn natuurfoto's wil ik laten zien wie we zijn; puur natuur, puur liefde. Als ik door de bergen wandel of door het Kralingse Bos struin, kan ik opslag verliefd worden op iets wat ik op dat moment zie. En die liefde leg ik dan meteen met vast op mijn fotorolletje. Gewoon in een keer, want ik heb tenslotte maar 36 opnames die ik zo goed mogelijk wil benutten. Overigens weet ik pas na het ontwikkelen of m'n foto's uberhaubt zijn gelukt, maar dat houdt het iedere keer weer lekker spannend. Een fotocursus of opleiding heb ik nooit gedaan, ik schiet gewoon op gevoel.


Puur en levendig


Ik voel bergen liefde als ik in de natuur ben en ik denk vooral, omdat het zo puur en levendig is. Gewoon zichzelf en juist daarom zo mooi. Ik wil de natuur bij mensen naar binnen brengen, zowel in hun huis als in hun hart, zodat we ons (weer) bewust worden van wat we zijn: puur liefde. We zijn uiteindelijk allemaal hetzelfde, maar hebben allemaal onze eigen unieke talenten. Dat weet de natuur als geen ander, zo houdt de natuur zich in balans. Als een ieder zich richt op zijn of haar eigen talenten, zou alles mooi in balans zijn. Daarom is mijn levensmotto: 'Wees geen eenheidsworst, maar volg je eigen (berg)pad'. En wees dankbaar voor alle ups en downs, want die horen erbij. Een bergwandeling met op de top een mooi uitzicht, begint tenslotte ook in het dal ;)Comments


bottom of page