top of page

Wildlife walking
''No matter how few possessions you own or how little money you have, loving wildlife and nature will make you rich beyond measure.'' - Paul Oxton

Van proberen, kun je leren is Roos d'r motto tegenwoordig. En ze heeft ook helemaal gelijk. Pas als je dingen probeert, weet je of je het wel of niet leuk vindt. Je probeert eens iets en er gaan dingen goed, maar er gaan ook dingen mis en dan weet je hoe je het de volgende keer beter kunt doen. Eigenlijk is dat wat we hier komen doen toch? Dingen ervaren. Het leven is helemaal niet zo ingewikkeld.


Ik wilde graag ervaren hoe het is om samen met Roos in de Ardennen te kamperen en er samen avonturen te beleven. Mijn ervaring is ook weer na deze drie dagen dat Roos en ik het het meest naar ons zin hebben als we van de gebaande paden gaan en vervolgens een mooie plek zoeken en daar een tijdje blijven genieten van al het moois dat de natuur ons daar te bieden heeft.Geen ellenlange hiketocht, maar gewoon een half uurtje tot een uur, dan ergens lekker neerploffen en volle bak genieten. Net zolang tot je het zat bent en dan weer terug. Wat te eten en te drinken mee en vooral samen zijn. Samen steentjes zoeken, samen mooie libelle 's spotten, samen insmeren met modder uit de rivier, samen mooie bloemen zoeken. Je gewoon helemaal overgeven aan het moment en wat er op dat moment is, werkt voor mij zo ontspannend.En als ik ontspannen ben, is Roos dat ook. En zeker op dat soort momenten voel ik me zo enorm dankbaar dat ik dit soort momenten samen met Roos kan beleven in de natuur. Samen op avontuur in de natuur is zo puur. Zorg dat je altijd genoeg drinkwater bij je hebt en eten, een setje pleisters. En zelfs als ik overdag ga hiken, neem ik altijd m'n hoofdlampje mee, want je weet maar nooit. Mocht je toch verdwalen en niet voor het donker uit het bos zijn, wil je daar echt niet in het donker lopen.


Vlinder

Maar onze wandeltocht in het 'vlinderbos' (de week ervoor toen ik daar liep met Unplugged Outdoor belde Roos me precies toen er een witte vlinder cirkeltjes om me heen vloog. Toen ik met haar aan het Facetimen was, nam ik me stellig voor er snel met haar naartoe te gaan om haar al dat natuurschoon in het echt te laten zien ipv via de telefoon) was fantastisch. Toen ik er met haar liep, voelde ik me zo'n rijk mens en zo zielsgelukkig. Op pad met een outdoor organisatie is leuk, maar zelf buiten avonturen beleven met mensen die je intens liefhebt, is nog veel waardevoller.Roos heeft de hele tocht zelf gelopen en geen gevaarlijke capriolen uitgehaald. We hebben echt enorm genoten samen. Het werd alleen even spannend toen de wind ineens opstak en we door een deel van het bos moesten lopen waar allemaal dode bomen stonden die vervaarlijk heen en weer wiegden. Zouden ze niet ineens afbreken en op ons vallen? Sommigen piepten en kraakten als een malle als we erlangs liepen. Het klonk nogal angstaanjagend.


Alles wat je nodig hebt in je leven is een paar goede wandelschoenen en een tof zelf uitgekozen pad om te bewandelen.  

Maar men wat was de wandeltocht mooi en wat was het zalig om Roos eindeloos lang in het water te zien spelen met takjes, stenen en modder. We hebben denk ik wel 2 uur lang bij het riviertje zitten spelen in de brandende zon. Gewoon wij tweetjes; Roos en ik én moeder natuur. Ik dacht de hele tijd: alles wat je nodig hebt in je leven is een paar goede wandelschoenen en een tof zelf uitgekozen pad om te bewandelen..

Comments


bottom of page