top of page

Buitenspeelplezier in Rotterdam

Rotterdam is the place to be voor een city trip met het hele gezin. Neem je kids lekker mee naar deze levendige stad, want ook voor hen valt er genoeg te doen en te beleven. Wij zetten de leukste plekken en activiteiten op een rij.


Van gratis skatepark op de Westblaak tot aan spannend ritje met de watertaxi vanaf Hotel New York. Van spelen in speelgoedwinkel De Kleine Kapitein tot een ritje in het metershoge reuzenrad naast de Markthal. De activiteiten voor kinderen in de stad zijn eindeloos. Dat weten Rotterdammers die met hun gezin in de stad wonen als geen ander.


Like myself. Moeder van een dochtertje van 1 jaar oud. Geen haar op m’n hoofd die er nu aan denkt om deze waanzinnige stad te verlaten. Op de dagen dat ik vrij ben, vind ik het heerlijk om samen met mijn dochter de stad in te duiken. Het bruisende stadsleven of de natuur in. Rotterdam biedt beide. Ideaal met kids.


Klimmen


Met mooi weer loop ik een rondje Kralingse Plas en maak ik een pitstop bij Kinderboerderij de Kraal. Als m’n dochter wat ouder is, wil ik een middagje met haar klimmen bij Klimbos Fun Forest. Een tof klim en klauter parcours hoog in de bomen.


Ook leuk: samen met je kroost ravotten in het Kralingse Bos. Dit doe je voor 10 euro met NatuurlijkSportief. Vijf kwartier spelletjes spelen, rennen, klimmen, stoeien, vies worden en andere stoere dingen doen. Geschikt voor alle leeftijden zolang er maar een ouder of begeleider mee is.

Op 5 minuten fietsen van het Kralingse Bos vind je in de Rotterdamse wijk Crooswijk het hippe ontbijt- en lunchzaakje Croos. Ideaal wanneer je kids hebt. Buiten op het terras staat een zandbak en binnen is een ruime speelhoek. Terwijl dat kleine tuig zich prima vermaakt met het bouwen van zandkastelen of binnen met de poppen speelt, heb jij tijd om in de zon met een glas ijskoffie binnen handbereik even weer op adem te komen.


Ook een favoriete lunchzaak bij ouders is het Vroesenpaviljoen. Het Vroesenpark ligt er letterlijk aan je voeten. Drink er een goede bak koffie en vervolg je stadse avontuur richting Diergaarde Blijdorp dat daar op 5 minuten lopen vandaan ligt. Kinderen zijn vooral dol op het Oceanium waar de haaien letterlijk boven je hoofd zwemmen.


Rotterdam in het klein


Bij slecht weer heb je geen zin om door een bos te struinen of als een verzopen kat door een dierentuin te banjeren. Kies in dat geval voor Miniworld Rotterdam. Hier ontdek je Rotterdam in het klein. Een dag duurt er maar 24 minuten en voor je het weet is het nacht en gaan alle lampjes in de stad aan en dat is een magisch gezicht kan ik je vertellen. De speurtocht is een aanrader!


Schuin tegenover Miniworld (overigens te vinden vlak naast Rotterdam Centraal) vind je een grote speeltuin. Speeltuin Weena ligt al 65 jaar in hartje centrum. Speeltuin de Torteltuin is ook een hele leuke! Voor nog meer vertier moet je bij Plaswijckpark zijn. Dat is een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, park én dierentuin in één. Geliefd bij velen en kan daarom best druk zijn op mooie dagen.


Op het Schouwburgplein hebben ze geheid binnen no time vriendjes gemaakt.

Ook leuk: neem je kind mee naar het Schouwburgplein waar een kleurrijk kunststof grastapijt ligt en waar je, zeker met mooi weer, over de kinderhoofden kunt lopen. Ze hebben er geheid binnen no time vriendjes gemaakt. Trakteer ze daarna op een ijsje bij ijssallon Venezia. Al ruim 50 jaar een begrip op de Nieuwe Binnenweg en je kids zullen ervan smullen!


Op zoek naar rust in de tent? Neem ze mee naar het theater of de bioscoop. Tip: ga naar Kino of Cinerama. Twee hele gezellige, kleine, authentieke bioscopen. Voor te gekke kidsvoorstellingen moet je naar Theater Walhalla op het hippe Katendrecht. Check hun site voor up-to-date shows. Veel plezier!Dit artikel verscheen in het Engels in het Inside Rotterdam Magazine issue 11.

Comments


bottom of page