top of page

The Swiss Alps are calling and I must go - deel 10Oef wat is het zwaar om weer andere mensen tegen te komen en deel te moeten nemen aan het 'normale' leven. Op de weg naar beneden, het dal in, liepen we de meute tegemoet. Ik kon eigenlijk wel janken. Alsof je zo vanaf een andere dimensie een andere dimensie inwandelt. Eentje van zoveel rust en een natuurlijke schoonheid naar een plek waar het krioelt van de mensen.


Aan het einde van ons pad doken we in een ijskoude bergrivier om ons 'schoon' te spoelen na 5 dagen niet douchen. Al ons zweet lieten we meevoeren in de rivier.


De bergen zijn de leukste speelplek die er is.

En nu zit ik in een van de busjes van de mannen nog even na te genieten van deze laatste paar uurtjes in de bergen. De stad roept me niet, maar echt niet. Het liefst pik ik Roos thuis op en rij ik linea recta terug naar de bergen. Gisteravond ontving ik een filmpje van haar 'oma' die haar filmde terwijl ze over de galerij van een flatgebouw rent. Lief bedoeld, maar ik werd doodongelukkig bij het zien van dat filmpje. Ik gun haar en mezelf een leven hier in de bergen. Dit is de leukste speeltuin die er is man.


Spierballen

Ik zou zo nog een dag kunnen gaan klimmen. Ik heb er nog bergen energie voor, geen idee hoe dat kan. Gisteravond hebben we met z'n allen in een restaurant gegeten. Veel gedronken en vooral heel veel gelachen. Toen ik naar het toilet ging en mezelf in de spiegel zag, viel het me op hoe gespierd m'n armen eruitzagen. Ik zag er gebruind en vooral heel levendig uit. Zo wil ik er altijd uitzien en me vooral altijd zo voelen. Nu, vijf dagen later, zwier ik zelf m'n zware rugzak op m'n schouders en ben ik in staat om met twintig kilo zo de bergen op te denderen.


In vijf dagen tijd is m'n lichaam veranderd van uitgeput en slap naar fysiek en mentaal fit en sterk. Vijf dagen.

In vijf dagen tijd is m'n lichaam veranderd van uitgeput en slap naar fysiek en mentaal fit en sterk. Vijf dagen. Dat krijg ik in de sportschool niet voor elkaar in zo'n korte tijd. Ik ben zo fit, zo sterk, smacht zo naar het leven. Zo wil ik me altijd voelen man. What the fuck kom ik hier anders doen? Leven toch? Niet overleven.


留言


bottom of page